Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΜΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη Polisma Publications.


ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΜΙΑ

https://www.facebook.com/pg/Polisma-Publications-567651376660038/photos/?ref=page_internal

https://ftb.academia.edu/AlexiosPanagopoulos

http://www.biblionet.gr/author/51557/Αλέξιος_Παναγόπουλος

http://www.pemptousia.gr/author/ddr-alexios-panagopoulos/

http://www.stamoulis.gr/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΛΕΞΙΟΣ_au-743615.aspx

http://www.stamoulis.gr/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΛΕΞΙΟΣ_au-746609.aspx

https://www.politeianet.gr/sygrafeas/panagopoulos-alexios-33448

Εξώφυλλο: Ο γάμος στην Κανά. Οπισθόφυλλο:Απο τους λόγους του Γέροντα Παϊσιου για την οικογενειακή ζωή: Ερώτηση: Γιατί, Γέροντα, χωρίζουν τα ανδρόγυνα; Απάντηση: "Οι άνθρωποι, βρε παιδί μου, χωρίζουν από τη φιληδονία τους και από τον εγωισμό τους. Από τίποτε άλλο. Όλους τους άλλους λόγους τους εμπνέονται εκ των υστέρων για να δικαιολογούν τους εαυτούς τους".

Ο γάμος και το κατάλληλον έτερον ήμισυ

Η ψυχοσωματική οντότητα της ανθρώπινης ύπαρξης
Συγγραφείς:
Ameir Nassir (Aeizat), Αλέξιος Παναγόπουλος

Παναγόπουλος Αλέξιος Π., 2007
141 σελ.
ISBN 978-960-92501-2-2, [Κυκλοφορεί]

Ameir Nassir (Aeizat) - Αλ. Παναγόπουλος (2007), «Ο γάμος και το κατάλληλον έτερον ήμισυ – η ψυχοσωματική οντότητα της ανθρώπινης ύπαρξης», εκδ. Επτάλοφος, Αθήνα, σσ. 140.
Στο δεύτερο μέρος του παρόντος πονήματος (σελ. 48-121) γράφει ο Αλ. Παναγόπουλος όπου γίνεται λόγος για την ψυχοσωματική οντότητα του ανθρώπου και της ανθρώπινης ύπαρξης γενικότερα. Γίνεται λόγος για τον πρώτο άνθρωπο τον Αδάμ, για τον φόβο ως απόρροια της πτώσης και για την σχέση της ψυχολογίας με την βιβλική ιστορία σε σχέση με την ανάγκη της πίστης στον Θεό. Η παρουσίαση των απόψεων της τριχοτόμησης του έσω ανθρώπου και οι προεκτάσεις του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Παρουσιάζεται το ερώτημα περί της αρσενοκοιτίας ως σημείο των καιρών και ως σημείο της σοδομοποίησης. Η παρά φύση διαφθορά ως σύχιση και διαστροφή σύμφωνα με την Αγία Γραφή και το παράδειγμα των Σοδόμων. Η σχέση χρήσης μαγείας και γάμου στην ζωή νέων ανθρώπων. Γίνεται μια μικρή νύξη περί του εγγάμου των επισκόπων, καθώς επίσης παρατείθενται οι προφητείες του αγίου Νείλου Αθωνίτη.
Επιχειρείται η διαπίστωση της σχετικής προβληματολογίας στην ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία και σύγχρονη προβληματική, μέσα και από τους λόγους του γέροντα Παϊσιου του αγιορείτη. Η ορθόδοξη παιδαγωγία διατυπώνεται στη σύζευξη της θεωρητικής διάστασης με την χριστιανική πράξη και αληθινή βιωτή της εν Χριστώ ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου